Home » Ondernemingsrecht » Bedrijf verkopen/overnemen/fusie

Bedrijf verkopen/overnemen/fusie

Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen, of om een ander bedrijf over te nemen? Dat is een situatie waar u als ondernemer niet dagelijks mee te maken zult hebben en die veel van u vergt. Wij als ondernemingsrecht specialisten hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden van een verkoop- of overname traject en wij staan u hierin graag met raad en daad bij.

Een goed en tijdig begin is dan het halve werk en maakt de kans van slagen vele malen groter.

Een goede overeenkomst op stellen

Vaak zien wij dat partijen onderling een intentieovereenkomst (ook wel LOI, of MOU genoemd) sluiten in de veronderstelling dat zij hier nog gemakkelijk onderuit kunnen komen. Het tegendeel is helaas vaak waar. Deze valkuil gooien wij graag voor u dicht door al direct aan het begin een goede overeenkomst voor u op te stellen, of een bestaand concept te toetsen. U vergroot hiermee de slagingskans en verkleint de risico’s die zich al vroeg in het traject kunnen aandienen.

Overname of verkoop

Vervolgens gaan we samen met u kijken naar de wijze waarop een verkoop of overname vorm kan krijgen en wat het beste bij u past. Ook maken wij u graag wegwijs in alle mogelijke risico’s, zodat u bijvoorbeeld geen bedrijf overneemt met een veel te zware schuldpositie. Uiteraard hebben wij ook aandacht voor uw personeel, of het personeel dat u overneemt en – niet in de laatste plaats – voor uw persoonlijke positie als eigenaar en/of aandeelhouder.

Zzp'er: zelfstandige zonder personeel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Op het gebied van een overname of verkoop ondersteunen wij u graag bij:

  • Het uitvoeren van het due diligence onderzoek
  • Opstellen van de intentieovereenkomst
  • Opstellen van de geheimhoudingsovereenkomst
  • Overname gereed maken van het bedrijf
  • Opstellen van en onderhandelen over de koop-verkoop documentatie en contracten
  • Het inzichtelijk maken van de personele consequenties

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Uw contactpersoon