Home » Ondernemingsrecht » Aandeelhouders

Aandeelhouders

BV’s met twee of meer aandeelhouders raden wij aan afspraken tussen aandeelhouders te maken. Als die er niet zijn, dan zijn situaties waarin aandeelhouders niet met elkaar verder willen of kunnen niet geregeld.

De meeste geschillen tussen aandeelhouders komen voort uit die situaties die geregeld hadden kunnen worden met het vooraf maken van afspraken. Dat is vaak beter dan dat de rechter het geschil voor aandeelhouders moet oplossen.

Wij adviseren over en regelen voor aandeelhouders de vastlegging van de juiste afspraken voor als aandeelhouders uit elkaar willen, ingeval van overlijden en arbeidsongeschiktheid en bij afscheid van een aandeelhouder.

Incasseren van uw vordering

Als ondernemer heeft u het ongetwijfeld al eens meegemaakt: U heeft uw dienst of product geleverd, maar vervolgens wordt uw rekening niet betaald. In de meeste gevallen levert een vriendelijke herinnering of een aanmaning door u al betaling op. In die gevallen dat dit alleen niet gebeurt, dan helpen wij u graag bij het incasseren van uw vordering.

Uiteraard is iedere situatie daarbij anders en wij overleggen altijd met u welke weg wij daarbij zullen bewandelen.

Zzp'er: zelfstandige zonder personeel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Wij hebben oog voor uw relatie met uw klant, maar treden daar waar nodig ook daadkrachtig op.

De ervaring leert dat een aanmaning van een advocaat vaak al tot betaling leidt. Als ook dit geen oplossing is, dan kunnen wij voor u onder meer:

  • Beslag leggen
  • Een incasso dagvaarding uitbrengen
  • Een regeling tot stand brengen
  • Een faillissement aanvragen

Wij gaan ervoor dat u betaald krijgt waar u recht op heeft.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Uw contactpersoon