Home » Nieuwbouwproject Oosterwold: droomhuis of nachtmerrie?

Nieuwbouwproject Oosterwold: droomhuis of nachtmerrie?

Door: Hilde Nobel

Droomhuis of nachtmerrie door gebreken, vertraging etc?

In Almere zijn een aantal woningbouwprojecten, een daarvan is nieuwbouwproject Oosterwold. In dit mooie groene gebied worden kavels stap voor stap ingericht voor wonen, werken en recreëren.

Diverse professionals worden geraadpleegd, zoals een architect, bouwkundige en aannemer. Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt met een aannemer een koop-aannemingsovereenkomst gesloten en langzaam maar zeker wordt jouw droomhuis gerealiseerd!

Oplevering nieuwbouwproject Oosterwold

Na een traject van maanden is het dan eindelijk zover: de oplevering. Helaas blijkt dan dat de aannemer het werk niet op tijd af zal krijgen. Een schrale troost is dan waarschijnlijk dat de aannemer jou wel een boete zal moeten betalen. Meestal is er namelijk een oplevertermijn in de overeenkomst afgesproken en zal de aannemer bij vertraging in het bouwproces een boete verschuldigd zijn.

Als het dan eindelijk zover is en de woning kan worden opgeleverd, ben je hopelijk tevreden met alle werkzaamheden die er zijn verricht, maar vaak zijn er tijdens de bouw problemen gerezen en is er nog discussie over de laatste restpunten.

Nieuwbouwproject Oosterwold | Cleerdin & Hamer Advocaten

Als je niet tevreden bent, meld dit dan schriftelijk aan de aannemer! Meestal is er voorafgaand aan de oplevering een vooroplevering, daarbij is het verstandig om een bouwkundige mee te nemen. De bouwkundige kan jou adviseren en noteren wat er niet in orde is. Deze punten kan de aannemer dan oplossen voor de daadwerkelijke oplevering.

Betaling

Vaak geldt dat de laatste termijn wordt betaald bij oplevering. Ben je echter niet tevreden over het werk dat tot nu toe is uitgevoerd, dan kun je deze betaling uitstellen (je kunt het in depot storten bij de notaris). Als je de oplevering niet accepteert, dan moet de aannemer nog doorwerken.

Gevolgen van acceptatie van de oplevering

Als je de oplevering accepteert, dan is de aannemer niet meer aansprakelijk voor zichtbare gebreken die je eerder niet ter discussie hebt gesteld. Wel is de aannemer na de oplevering aansprakelijk voor gebreken die later pas geconstateerd (kunnen) worden. Het is belangrijk dat je de aannemer zo snel mogelijk op de hoogte stelt van gebreken die na oplevering ontstaan en dat je de aannemer in de gelegenheid stelt om herstel uit te voeren.

Heb je problemen met jouw aannemer? Neem dan gerust contact met mij op.

DEEL OP:
Recente berichten
Alimentatieverlaging | Cleerdin & Hamer Advocaten