Home » Mini-symposium: “Aan de slag in de strafrechtadvocatuur”

Mini-symposium: “Aan de slag in de strafrechtadvocatuur”

Vanwege de overweldigende hoeveelheid verzoeken die Cleerdin & Hamer Advocaten krijgt voor het volgen van een stage, is in samenwerking met het Gerard Hamer Instituut besloten een mini-symposium voor studenten in de masterfase van hun studie en afgestudeerden te organiseren.

De arbeidsmarkt voor afgestudeerden met ambities in het strafrecht is bijzonder krap. De rechterlijke macht en het OM hebben een vacaturestop en in de strafrechtadvocatuur overtreft het aantal werkzoekende het aantal vacatures ruimschoots. Mede daarom worden door werkzoekenden steeds meer activiteiten ontplooid die moeten leiden tot een onderscheidend CV. Maar zijn al die activiteiten wel zo onderscheidend? En zijn ze relevant bij het zoeken naar een baan als strafrechtadvocaat? Waarom zijn er zo weinig vacatures en aan welke eisen moet een sollicitant voldoen?

Al deze, en andere vragen komen tijdens het mini-symposium aan bod. De deelnemers zal inzicht verschaft worden in de oorzaken van het gebrek aan vacatures, de financiering van de strafrechtadvocatuur, de opleiding tot advocaat. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan mogelijkheden om onderscheidend te zijn, het profiel waaraan de strafadvocaat (in zijn algemeenheid) zou moeten voldoen en alternatieve routes naar een baan als strafrechtadvocaat. Tenslotte zal ook aandacht besteed worden aan enkele belangrijke strafrechtelijke en strafvorderlijke onderwerpen, nu een gedegen kennis de basis is voor elke sollicitatie. En uiteraard zal er ruim gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het bespreken van problemen en situaties waarmee deelnemers te maken hebben (gehad).

Aan het volgen van het mini-symposium zijn kosten verbonden, die bedragen € 79,- p.p. incl. BTW. Daarbij zijn uiteraard koffie en de nodige versnaperingen inbegrepen. Het mini-symposium zal worden gehouden op het kantoor van Cleerdin & Hamer advocaten in Amsterdam op 17 september 2013 van 9.00 tot 12.30 uur. Deelnemers kunnen zich onder vermelding van naam, adres en fase van opleiding aanmelden via: jonk at cleerdin-hamer dot nl

Programma:

9.00 – 9.15 uur Ontvangst met koffie

9.15 – 10.15 uur Strafrechtadvocatuur
– vooroordelen
– opleiding
– financiering
– in de praktijk

10.15 – 11.15 uur Solliciteren
– profiel ideale kandidaat
– onderscheidend zijn
– alternatieve routes naar de strafrechtadvocatuur

11.15 – 11.30 uur Pauze

11.15 – 12.30 uur Inhoud
– belangrijke leerstukken voor de sollicitant

DEEL OP:
Recente berichten