Home » Meer scheidingen na Corona

Meer scheidingen na Corona

Door: Glenda Raap

In de media wordt al wekenlang gespeculeerd over de invloed van Corona op relaties. Deze week stond in het Algemeen Dagblad dat door de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (de vFAS) 33% meer echtscheidingen wordt verwacht als gevolg van de Coronacrisis. 

Stijging aantal scheidingen

Over het algemeen kan gesteld worden dat in periodes waarin mensen meer tijd met elkaar doorbrengen dan normaal – dus bijvoorbeeld ook na zomervakanties en de kerstperiode – er een stijging van het aantal scheidingen te zien is. Nu is er niet alleen sprake van een langdurende ‘vakantie’, waarin werk en kinderen gewoon door gaan, zonder mogelijkheid tot een sociale escape in de vorm van vrienden, sporten etc. Mensen zitten dus veel meer op elkaars lip. Tel daarbij op de voortdurende aanwezigheid van kinderen, dan kun je wel nagaan dat in veel relaties de spanning nogal oploopt.

Scheiden via videoverbinding

Stel nu dat jij één van die stellen bent. Je wilt gaan scheiden. Maar hoe doe je dat nu in deze periode. Bij ons kunt u terecht voor zowel een scheidingsmediation – dus samen – of een eenzijdige echtscheiding – u komt dan alleen. Wij voeren de gesprekken via videoverbinding, werken met digitale dossiers en kunnen ook in de periode dus gewoon uw zaak innemen.

Meer scheidingen na corona | Cleerdin & Hamer Advocaten

Rechtbank via video of telefoon

Hoewel de rechtbanken dicht zijn en maar weinig zaken worden behandeld, wordt hiervoor een uitzondering gemaakt voor spoedzaken, zoals een voorlopige maatregel in het kader van de echtscheiding. Bijvoorbeeld over het gebruik van de woning, alimentatie of het contact met de kinderen. Deze zaken worden via videoverbinding of telefonisch behandeld.

Scheidingsmediation

Bent u voldoende in staat om te overleggen, dan adviseren wij – zeker nu – om te kiezen voor mediation. U maakt dan samen – met behulp van één van onze ervaren mediators – afspraken over de gevolgen van de echtscheiding. Deze afspraken worden vastgelegd in een convenant en zo nodig een ouderschapsplan, waarna de procedure verder schriftelijk wordt afgewikkeld. Op deze manier verloopt een scheiding niet alleen prettiger – want in overleg – maar ook sneller en daardoor meestal ook goedkoper.

Contact

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken, dan kunt u uiteraard contact opnemen met een van onze familierechtadvocaten en mediators. Wij denken graag met u mee over een goed moment voor een afspraak, zodat dit goed gecombineerd kan worden met het werk en de zorg voor de kinderen.

DEEL OP:
Recente berichten
kinderwens vanwege Corona uitgesteld | Cleerdin & Hamer Advocaten