Jullie liggen in scheiding en dat is geen fijne situatie. Het is moeilijk om begrip voor elkaar op te brengen. Ineens hebben jullie eigen belangen in plaats van jarenlang een gezamenlijk belang te hebben gehad. Omdat er veel emoties spelen en onzekerheid is, ontstaan snel discussies. Hierdoor vindt vaak een gang naar de rechter plaats. Als u deze strijd liever niet met elkaar wilt dan is mediation een goede oplossing.

Echtscheidingsmediation

Als jullie besluiten uit elkaar te gaan is dit al vervelend genoeg. Een mediator kan ervoor zorgen dat jullie allebei met een tevreden gevoel uit de scheiding komen. Er zijn afspraken gemaakt waarmee jullie beide verder kunnen en waarbij naar jullie beider belangen is gekeken. Er ontstaat dan een win-win situatie in plaats van de loose-loose situatie die er meestal ontstaat na een vechtscheiding.

Een mediator is geen eenzijdige belangenbehartiger – zoals bijvoorbeeld een advocaat – en zal ook geen standpunt innemen – zoals een rechter. Een mediation bij echtscheiding werkt alleen als beide partijen op deze manier een huwelijk willen beëindigen. Mediation is immers vrijwillig en kan niet afgedwongen worden.

Mediator bij scheiding

Het voordeel, als jullie voor mediation kiezen, is dat jullie in samenspraak het huwelijk beëindigen, zodat jullie na de scheiding ook nog door één deur kunnen. Je hebt geen winnaars en verliezers. Daarbij bespaart u kosten voor een tweede advocaat en tijd, geld en energie voor langdurige juridische procedures.

Een mediator bij een scheiding zorgt ervoor dat de informatie helder is. Dat de wensen en belangen van beide partijen duidelijk zijn. De mediator biedt ondersteuning bij het maken van afspraken. De Dit alles met het doel dat jullie de scheiding samen tot een goed einde brengen. Het begin van een huwelijk heb je immers samen in de hand, waarom het einde dan niet.

Vertrouwen in mediator

Het is belangrijk dat jullie allebei vertrouwen hebben in de onafhankelijkheid en deskundigheid van de mediator. U dient allebei een goed gevoel te hebben bij de persoon die jullie kiezen. Alleen dan kan het mediation traject tot een goed einde gebracht worden. Het is daarom belangrijk om een mediator te kiezen die goed bij jullie past.

Scheiding officieel regelen

Als jullie getrouwd zijn dan is het noodzakelijk om een verzoek tot scheiding in te dienen bij de rechter. Als u alleen samenwoont dan is dit niet verplicht. Het is in alle gevallen verstandig om afspraken die jullie hebben gemaakt te laten vastleggen. Aangezien onze mediators ook advocaten zijn, kunnen wij zelf de afspraken die jullie hebben gemaakt officieel maken, al dan niet via de rechtbank. Dit scheelt u extra kosten voor een advocaat. Het laten vastleggen van de gemaakte afspraken verloopt schriftelijk en via de advocaat-mediator, hiervoor hoeft u dus niet naar de rechtbank.

Uit elkaar met hulp van een mediator

Gaat u uit elkaar en wilt u dit graag goed samen regelen? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde mediators. Wij staan u graag bij.

Mediators