Home » Letselschade particulier » Letsel door dieren

Letsel door dieren

Op grond van een specifiek artikel in onze wetgeving is de eigenaar/bezitter van een dier aansprakelijk voor schade die het dier veroorzaakt. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een beet van een hond of kat. Maar ook een trap van een paard of zelfs een val van een paard. Het moet daarbij gaan om een uiting van de eigen energie van het dier en dus niet een fout van de berijder. Indien de laatste situatie in de setting van een manege plaatsvindt, is de manege vaak aansprakelijk.

Aansprakelijkheid van een dier

Aansprakelijkheid voor een dier is niet aan de orde indien die aansprakelijkheid ook zou hebben ontbroken indien de eigenaar/bezitter de gedraging in zijn macht had. Daarvan is sprake indien het bijvoorbeeld gaat om zelfverdediging.

In geval van een hondenbeet kan er sprake zijn van ernstig letsel. Kinderen zijn vaak het slachtoffer, mede vanwege hun beperkte weerbaarheid.

Zie artikel: Meisje 6 gewond na ernstige hondenbeet

Aansprakelijkheid bij schade en letsel door dieren

Hondenbeten kunnen botbreuken en spierscheuring teweeg brengen. Niet zelden treedt er infectie op, met alle gevolgen van dien. Voorts resteren vaak ontsierende littekens.

Letsel door dieren | Cleerdin & Hamer Advocaten

Deze zijn mede-bepalend bij het vaststellen van een smartengeldvergoeding. Onze specialisten weten hier de juiste claims aan te koppelen en zorgen dat u volledig gecompenseerd wordt.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Letselschade advocaten