Home » Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

Vandaag is het weer internationale vrouwendag. De eerste vraag die zich daarbij aandient, is de vraag of dit nu echt nodig is.

100 jaar kiesrecht en verbod op discriminatie

Vrouwen kregen in Nederland al meer dan 100 jaar geleden kiesrecht en het verbod op discriminatie op grond van geslacht is alweer 40 jaar geleden ingevoerd. Vrouwen hebben in Nederland op papier dus evenveel rechten als mannen. Waarom dan toch nog een internationale vrouwendag? Drie (vrouwelijke) advocaten van Cleerdin & Hamer nemen u mee in enkele verschillen die zij zien in hun praktijk.

Blogs internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag | Cleerdin & Hamer advocaten

vrouwen in het arbeidsrecht

De Wet gelijke behandeling van mannen en vrouwen regelt de rechten van mannen en vrouwen op de werkvloer. Deze wet is helder.  Mannen en vrouwen dienen gelijk te worden behandeld. Toch is de praktijk anders.

vrouwen in het strafrecht

Veel vrouwen hebben er regelmatig mee te maken: straatintimidatie. Straatintimidatie kent veel verschillende vormen: sissen, handkusjes, seksistische opmerkingen, naroepen en ga zo maar door.

vrouwen in het strafrecht

Een onderzoek van de Universiteit van Virginia uit juli 2019 heeft aangetoond dat vrouwen 73% meer kans hebben op ernstige c.q. fatale verwondingen bij een frontale botsing (mèt veiligheidsgordel) dan mannen.

DEEL OP:
Recente berichten
Internationale vrouwendag vrouwen in het verkeer | Cleerdin & Hamer advocatenYou snooze you lose | Cleerdin & Hamer Advocaten