Onderhuur

Uw huurder heeft de gehele ruimte in onderhuur gegeven aan een derde. Zonder uw goedkeuring mag dat niet, of het nu om woonruimte gaat, of om bedrijfsruimte. Een onderhuurder van een bedrijfspand kunt u uitzetten wanneer u de huurovereenkomst met de hoofdhuurder beëindigt. Voor een huurwoning gelden andere regels. Ook als u de overeenkomst opzegt, geniet een onderhuurder bescherming. Zeker wanneer de woning diens hoofdverblijf is. En wat dan?

Huurbescherming bij onderhuur

Wanneer u onderhuur constateert, kunt u doorgaans zonder meer het huurcontract met de hoofdhuurder ontbinden, wegens wanprestatie. Mogelijk wilt u met de onderhuurder een volwaardig hoofdhuurcontract aangaan. Zo niet, dan is het advies om contact op te nemen met een van onze huurrecht specialisten. Wij kennen de ins en outs van het huurrecht en weten hoe we u, ondanks de geldende huurbescherming, weer vrij kunnen laten beschikken over uw vastgoed.

Advocaten gespecialiseerd in huurrecht

Bij Cleerdin & Hamer advocaten werken advocaten die gespecialiseerd zijn in het huurrecht en vastgoedrecht. Zij werken verspreid over de kantoren in Amsterdam, Almere en Rotterdam. Dagelijks staan we huurders en verhuurders bij met het opstellen van contracten, het geven van adviezen en uiteraard het oplossen van geschillen.

Wij streven ernaar om met advisering uw vraagstukken tot een oplossing te brengen. Op deze manier kunnen wij veel problemen voorkomen en daardoor dreigende geschillen in de kiem smoren. Daar heeft iedereen baat bij. Als een minnelijke oplossing van het geschil niet mogelijk is, leggen we de zaak aan de rechter voor. Ons kantoor heeft op het gebied van huurrecht procesrechtelijke ervaring bij alle gerechtelijke instanties in Nederland. Opgeven doen we nooit: desnoods gaan we door tot de Hoge Raad.

Meer weten?

Wilt u juridische bijstand inzake de huur van een woning, lees dan verder bij Huurrecht woning of neem direct contact op met onze huurrechtspecialisten.

Heeft u juridische vragen over uw bedrijfsruimte of horecapand? Bekijk dan de pagina’s onder Huurrecht bedrijfsruimte.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.