Home » Horecarecht » Exploitatievergunning horeca

Exploitatievergunning horeca

In een groot aantal gemeenten in Nederland hebben horecaondernemers, naast een drank- en horecavergunning, ook een horeca exploitatievergunning nodig om van start te kunnen met hun bedrijf. De voorwaarden voor deze vergunning volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hebben onder meer betrekking op de openbare orde, de veiligheid en zedelijkheid in de omgeving van de horecaonderneming.

Beperkende voorwaarden horeca exploitatievergunning

Via de verstrekking van een exploitatievergunning wil de gemeente voorkomen dat de omgeving last ondervindt van een horecabedrijf. Dat kan de gemeente bijvoorbeeld doen door beperkende voorwaarden op te leggen, zoals in openingstijden of een toegestaan aantal decibel ondernemingsgeluid. Of uw verzoek om een terrasvergunning wordt (deels) afgewezen).

Bezwaarschrift indienen

Weigert de gemeente een exploitatievergunning te verlenen, of kunt u zich niet vinden in de beperkende voorwaarden, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Laat u zich dan vooral bijstaan door een advocaat, gespecialiseerd in horecarecht. De specialisten van Cleerdin & Hamers hebben dit dagelijks bij de hand en kunnen u goed advies geven.

Advocaten gespecialiseerd in horecarecht

Bij Cleerdin & Hamer werken advocaten die zijn gespecialiseerd in horeca. Zij werken verspreid over de kantoren in Amsterdam, Almere en Rotterdam.

Dagelijks staan we horecaondernemers, hoteliers, restauranthouders en café-eigenaars bij met het opstellen van contracten, het geven van adviezen en uiteraard het oplossen van geschillen.

Wij streven ernaar om met advisering uw vraagstukken tot een oplossing te brengen. Zo voorkomen wij veel problemen en smoren daardoor dreigende geschillen in de kiem. Daar heeft iedereen baat bij. Als een minnelijke oplossing van het geschil niet mogelijk is, leggen we de zaak aan de rechter voor. Ons kantoor heeft op het gebied van horecarecht procesrechtelijke ervaring bij alle gerechtelijke instanties in Nederland. Opgeven doen we nooit: desnoods gaan we door tot de Hoge Raad.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Uw contactpersoon