Michiel Olthof is gespecialiseerd in het strafrecht. Bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Rotterdam voert hij een algemene strafrechtpraktijk. In iedere strafzaak staat hij u met toewijding bij, of u nu verdacht wordt van een licht vergrijp of van een ernstig delict. Doordat hij een aantal jaar in de rechtspraak heeft gewerkt, kan hij goed inschatten welke afwegingen de rechter zal maken en ziet hij precies waar de juridische mogelijkheden in uw zaak liggen.

Ook voor strafzaken met een financiële achtergrond kunt u bij hem terecht. Zoals met zaken waarin sprake is van een verdenking van witwassen, oplichting, valsheid in geschift en omkoping. Michiel heeft namelijk veel werkervaring op het gebied van fraude en economische delicten. Ook in ontnemingszaken, waarin het openbaar ministerie de opbrengsten uit een misdrijf wil terugvorderen, staat Michiel u graag bij.

Al tijdens zijn studie was Michiel bij de advocatuur betrokken. Hij werkte enige tijd als juridisch medewerker voor een bekend advocatenkantoor. Nadat hij in 2011 afstudeerde heeft hij zijn kennis en kunde in het strafrecht verder uitgediept bij het gerechtshof Amsterdam, waar zaken in hoger beroep worden behandeld. Daar werkte hij als secretaris van de rechters aan honderden strafzaken, van eenvoudige verkeersovertredingen tot ernstige geweldszaken. Hij werkte lange tijd in de afdeling van het gerechtshof die fraudezaken en ontnemingszaken behandelt. In 2015 werkte Michiel voor het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad, de hoogste rechter van het land.

Expertise:

  • Strafrecht
  • Financieel economisch strafrecht
  • Ontneming

Opleiding:

  • Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam